Saltar al contingut
LA NOSTRA HISTÒRIA

Yves Salomon és una empresa familiar la història i l'experiència de la qual abasten 100 anys i quatre generacions d'emprenedors, tots ells amb ganes de mantenir-se al dia amb el zeitgeist.


1910-1920

La història d' Yves Salomon comença al tombant de segle quan Grégory Salomon, un dissident rus, s'exilia a Sibèria, punt de convergència dels pelers des del segle XIII.


Allà, després d'haver après i desenvolupat la passió per l'ofici, va iniciar el seu propi negoci abans d'emigrar amb la seva família a França el 1920. A París, Grégory esdevé aviat un pel·ler.

"El meu pare, Boris, es va fer càrrec del negoci. Va llançar la tendència de les pells tacades que va portar de les seves gires mundials i colors pop", explica Yves Salomon . Va subministrar les cases més exigents, Dior i Revillon, i es va convertir en president de la Federació Internacional de Pelleries.

 Yves Salomon

1960

El fill de Grégory, Boris, assumeix la direcció de l'empresa, agafant la indústria de la moda amb les seves idees atrevides i visionàries, sobretot guanyant notorietat per iniciar la tendència de les pells de colors, estampats i d'inspiració pop. Les seves peces es fan notar per cases de luxe com Dior i Révillon, que esdevenen clients de llarga data.
És la pauta d'Yves per aventurar-se en els camps de la creació i el disseny, muntant un taller on els somnis dels més grans dissenyadors es fan realitat. Obre la porta a noves idees, estètiques, tècniques i possibilitats, transformant per sempre la indústria de la pell. Després d'haver establert la seva firma com una d'excel·lència, inventiva i creativitat, fermament arrelada entre l'atemporal i la modernitat, Yves va iniciar la seva marca homònima el 1980.

Allunyant-se del tractament tradicional de la pell, l'etiqueta honra l'excel·lència del material, el treball intuïtiu i la tècnica innovadora. L'experiència única de la marca prové de dècades de treball amb les pells més variades i inesperades, des de teixó fins a ondatra, marmota, visó, linx, guineu, sable i xinxilla. Al llarg del temps, les pells s'han tractat, treballat i tenyit per imitar plomes, cabells sharpei, tweed, pedres de citrí o una llacuna blava d'inspiració surrealista, sovint esdevenint tan lleugera i voluptuosa com la tela.


Guiada per aquest coneixement de la pell i les maneres en què es pot metamorfosar, la casa d' Yves Salomon s'ha expandit avui en diverses línies diferents.

   2000

La transició al segle XXI marca l'arribada de la quarta generació de la família amb Thomas, que aporta una nova energia i dinamisme a l'empresa.


Hereu d'una visió i un saber fer únics, escriu el següent capítol de la saga Salomon al costat del seu pare. Amb aquesta alenada d'aire fresc també arriba la creació d'un departament d'investigació i desenvolupament amb una capacitat de producció excepcional, que combina innovacions en el tractament de pells, tècniques de muntatge i mescles de materials inesperades.


L'any 2005, Yves Salomon llança la col·lecció ARMY , una línia inspirada en les parques vintage que es troben als mercats de puces i que es reelabora per revelar un nou toc urbà, decididament modern.


ARMY combina rendiment tècnic i materials de luxe, i compta amb diferents models de trencavents i jaquetes, impermeables i parques, samarretes, dessuadores amb caputxa i pantalons cargo.


Poc després, apareix una nova col·lecció per completar l'oferta. Una línia 100% sense pell feta de llana i pell de xai, Météo pretén oferir una alternativa a la pell animal, però també a la pell falsa derivada de l'oli mineral.


Com diu Yves Salomon : “És important que els consumidors puguin triar, alhora que evita que els dissenyadors se sentin restringits.


Météo és només l'última de les moltes maneres en què la família ha continuat donant vida a la marca, fent que sigui rellevant i atemporal al llarg dels anys.

Descobreix la col·lecció


PRIMAVERA-ESTIU 2023